donderdag, april 19, 2007

a.s. zaterdag 21 april : Oriëntatiedag

De reis begint!
Op zaterdag 21 april kun je onder leiding van 3 workshopgevers van het COKW team je oriënteren op de thema's die momenteel in jouw leven aandacht behoeven. Hieraan gaan werken kan door je na afloop in te schrijven op één of meerdere van de acht workshopdagen die het COKW vanaf september gaat aanbieden.

Geef je nu op voor deze bijzondere dag door te bellen met 033-4481910

Graag tot zaterdag!
Het team COKW.

zondag, maart 18, 2007

COKW op de Onkruidbeurs 2007

Op zondag 18 maart j.l. stonden leden van het team van het COKW voor de tweede keer op de Onkruidbeurs in Houten. Ondanks (dankzij?) de gure dag met winterse buien (hoewel ook een zonnestraaltje zich liet zien!) was de opkomst in Houten weer groot.
Onze aanwezigheid stond vooral in het teken van de op handen zijnde verandering van de opzet van het COKW. Waren we twee jaar geleden begonnen vanuit het idee van een jaartraining, na verloop van tijd bleek dit voor veel mogelijke deelnemers toch te (tijds)intensief.
We hebben deze Onkruidbeurs gebruikt om mensen vragen te stellen, aan de hand van de 8 thema's die wij hebben omarmd voor acht weekend- of dagworkshops. We kregen veel geïnteresseerde respons, waarvoor iedereen nog dank.

op de foto: Milène en John, twee leden van het COKW team,in gesprek met een geïnteresseerde.


Dit heeft ons veel stof gegeven om als team samen over verder te praten en spoedig tot een uitwerking te komen.
Je kunt hier dus binnenkort meer nieuws verwachten.
Intussen staat voor 21 april de introductiedag gepland, waar naast een praktisch voorproefje ook de nieuwe opzet gepresenteerd zal worden. Je kunt je hier nu al voor opgeven, waarbij je nogmaals vriendelijk wordt gevraagd even stil te staan bij een aantal vragen.

Graag tot ziens op de introductiedag op 21 april in Amersfoort.
Een vriendelijke groet,
namens het COKW team.

zondag, september 10, 2006

data komende jaartraining COKW 2006-2007

Op 14 oktober 2006 gaat de jaartraining van het Centrum voor Oude Kennis en Wijsheid van start.
Je kunt je ook online opgeven voor de jaartraining.
Intussen zijn de data bekend.
Je kunt op de downloadpagina de planning downloaden als pdf bestand.

Graag tot ziens in de jaartraining 2006-2007,
namens het team COKW.

Open Dag 9 september 2006

Afgelopen zaterdag, 9 september, was alweer de tweede open dag voor we op 14 oktober van start gaan met de jaartraining 2006-2007 van het Centrum voor Oude Kennis en Wijsheid.
Er waren dit keer 12 geïnteresseerde bezoekers, die zich uitgebreid op de hoogte stelden, vooral door te ervaren, van de verschillende onderdelen van de jaartraining en natuurlijk een aantal praktische zaken. Voor het onderdeel Druïden werd gewerkt met de Druïden Tarot, gevolgd door werken met de Runen bij het onderdeel asatru. Na de lunch werd in het onderdeel Wicca een heerlijke eigen wierook gebrouwen, gevolgd door een innerlijke reis om je totemdier te vinden bij het onderdeel Sjamanisme. De dag werd dynamisch afgesloten met Muziek en Dans Improvisatie, waarbij deze twee expressievormen in samenspel werden beleefd.

Een impressie van de ruimte waarin gewerkt werd:
Graag tot ziens in de jaartraining 2006-2007,
namens het team COKW.

donderdag, juni 08, 2006

Opgaves Open Dag en Jaartraining

De inschrijvingen voor de Jaartraining, die in september 2006 start, komen binnen. Ook voor de tweede Open Dag op 9 september, die nog aan de jaartraining vooraf gaat, zijn er alweer aanmeldingen.
Mocht jij ook willen ervaren welke onderdelen er allemaal in de jaartraining van het Centrum voor Oude Kennis en Wijheid een plek hebben, meld je dan kosteloos aan voor deze laatste Open Dag.
Je kunt hiervoor het online formulier gebruiken.
In een eerder nieuwsbericht kun je een verslag lezen van de eerste Open Dag in mei.
We zien je graag terug op 9 september.
Het team COKW

dinsdag, mei 16, 2006

Open Dag 13 mei 2006

Jongstleden zaterdag (13 mei) was de eerste Open Dag van het Centrum voor Oude Kennis en Wijsheid, in voorbereiding op de eerste jaartraining, die in September 2006 van start gaat. We maakten gebruik van een cursusruimte van Ananta-Opleidingen in Amersfoort, die zij gastvrij beschikbaar stelden. Peter Wolvers en Michelle Albers van Ananta-Opleidingen zijn tevens de initiatiefnemers van het COKW. Voor de 14 deelnemers zowel als voor de 7 docenten was dit een kennismaking met de verschillende onderdelen die in de jaartraining een plek krijgen. De manier waarop we op deze Open Dag alle onderdelen aan bod hebben laten komen is niet de vorm zoals we in de jaartraining telkens een trainingsweekend hebben, waarbij op de zaterdag één onderdeel aan bod komt en op de zondag een ander deel. We begonnen met een korte introductie door Michelle, waarna een voorstel rondje volgde. Toen kwam het grote openings ritueel, vormgegeven vanuit de Druïdische traditie door Torc en Ivy. Vier andere docenten hadden één van de windrichtingen als rol in het ritueel voor hun rekening genomen. We vormden en bekrachtigden op verschillende manieren de cirkel en nodigden de energiën van de vier windrichtingen uit. De Opening was ook voor ieder een mogelijkheid om zich met zijn eigen intentie te verbinden.
Hierna volgde, na de koffiepauze, Aswulf met een runen meditatie in het onderdeel asatru. Aswulf nam ons, na het trekken van een persoonlijke rune en uitleg hierover, mee op een innerlijke reis naar de Wereldboom, Ygdrassil. Hier vonden we onze rune op een deur in de boom en gingen, in de ruimte erachter, nog intensiever contact maken met de betekenis van onze rune.
Na de middagpauze was Milène aan de beurt om, voor het onderdeel Wicca, ons kennis te laten maken met het mengen van kruiden, harsen en essentiële oliën om zo een heerlijke wierook te maken.
Toen was het de beurt aan Michelle, om vanuit Sjamaanse perspectief ons mee te nemen op een innerlijke reis om een totemdier te ontmoeten en ook nog intensief contact te maken met een boom.
Daarna verzorgden Klaas Zebra en Cynthia het onderdeel Muziek & Dans. Klaas begon met een adem- en klankcirkel, waarbij tenslotte ook rondgestapt werd in de cirkel en toen ieder weer bij zijn uitgangspunt was gekomen nam Cynthia het over. Ze begeleide ons in een geïmproviseerde beweginsvorm waar bij steeds meer lichaamsdelen aan bod kwamen, totdat we tenslotte met ons hele lichaam en ook elkaar dansten. Na de toenemende intensiteit was het heerlijk om te eindigen met slow-motion en tenslotte helemaal stil blijven in de laatste houding.
Tenslotte volgde het Afsluitingsritueel, waarbij we de cirkel teruggaven. Dit was een gelegenheid om mee te nemen wat je kon gebruiken van deze dag en terug te geven wat je niet meer nodig had.
Ik denk dat het voor iedereen een intensieve en leerzame dag was, waarbij veel is aangeraakt en losgemaakt.
Op 9 september volgt de tweede Open Dag, waarna op 23 september, bij voldoende deelname, de jaartraining van start gaat.
Een warme groet, namens het team COKW.

donderdag, april 27, 2006

online opgeven voor Open Dag COKW

Je kunt je via deze link nu online opgeven voor één van de Open Dagen van het COKW, op 13 mei of 9 september 2006, in aanloop de de jaartraining die in september start.
Wij hopen je dan te kunnen begroeten!
Het COKW team

maandag, maart 27, 2006

COKW op de Onkruidbeurs

Op zondag 26 maart j.l. stond het COKW met een stand op de goedbezochte Onkruidbeurs.

We hebben verteld over de jaartraining die in september van start gaat en de Open Dagen, op 13 mei en 9 september 2006.

Met vriendelijke groet,
het COKW team.